Resposta
No és cert. Laltre enunciat és més concret i significatiu que aquest. Primer, perquè indica quina informació contindrà el text, en aquest cas "avaluar l’acollida i efectivitat dels cursos". Segon, perquè té en compte les accions que es derivaran del document, en aquest cas "programar les actuacions futures".
Resposta
En efecte, aquest enunciat és més concret i significatiu que l’altre. Primer, perquè indica quina informació contindrà el text, en aquest cas "avaluar l’acollida i efectivitat dels cursos". Segon, perquè té en compte les accions que es derivaran del document, en aquest cas "programar les actuacions futures".
![]() |
||
|
![]() |
|
|||||
REDACCIÓ DE LA INTRODUCCIÓ La introducció té per funció orientar la lectura i proporcionar al lector les claus per entendre linforme. En aquest apartat, cal introduir el lector en el tema de lestudi, proporcionar-li les dades prèvies necessàries perquè pugui entendre el cos del document. La introducció dels informes ha de respondre a la pregunta: "Per a què sha dut a terme aquest treball?". Per aclarir aquesta qüestió, la introducció consta duns components que varien segons el tipus i l'extensió del document, però que solen ser els següents: presentació del problema, antecedents, objectius de la investigació, definició de conceptes clau, conclusions i itinerari de lectura. Aquests continguts shan de descriure en paràgrafs separats, que si són molt extensos convé encapçalar amb un subtítol o presentar en apartats independents. Primer de tot, cal presentar el problema i exposar la situació que ha generat linforme, les preguntes a què es proposa respondre, el buit que pretén omplir, les seves aportacions i beneficis.
Es deixa constància dels antecedents del document, en cas que formi part dun projecte més ampli o pertanyi a una sèrie dinformes periòdics.
Es presenten els objectius de la investigació i es delimita labast del document. Els objectius poden formar part de la introducció o constituir un apartat o secció específica del text, amb títol intern propi. Si hi ha diversos objectius, convé separar-los gràficament amb punts o numerar-los en cas que calgui referir-shi més endavant.
Cal fer evidents els objectius des del principi, perquè funcionen com a fil conductor al voltant del qual sarticularan les diferents seccions del document. Perquè siguin vàlids, els objectius han de complir tres condicions: han de ser avaluables (mesurables un cop assolits), viables (realistes) i rellevants (oportuns). Formular-los amb claredat i precisió és el pas previ per elaborar linforme.
Es defineixen els conceptes bàsics i saclareixen els termes que són especials o que saparten de lús convencional.
A la introducció també savancen les conclusions a què sha arribat. El fet que les conclusions es presentin al darrer capítol no vol dir que el lector hagi desperar fins al final per conèixer el més important. Per mantenir linterès del lector, molts autors inclouen un resum breu dels resultats de lestudi al final de la introducció.
Santicipa litinerari de lectura que seguirà el lector, els punts que tractarà el cos de linforme. Exemple El treball sestructura en quatre parts. La primera tracta de... A la segona s'aprofundeix en... La tercera se centra en... La quarta precisa...
Una bona introducció no ha de ser una digressió sobre el títol ni ha de contenir informació que es pugui trobar en llibres de text de lespecialitat. Quin dels objectius que hi ha a continuació us sembla més ben formulat?
|